6 Basis Technieken
Knippen
Connectors
Ringetjes
Cup Chain Eind Connectors
Zetten
Openen Connector gat

Knippen

Knip de Cup Chain op de gewenste lengte. Knip niet met de punt van het tangetje. De kracht van het tangetje is op zijn best waar de delen van de tang elkaar ontmoeten.

Na het knippen, verwijder de oude connectors.

Connectors

Steek de connectors in het gat van de lege Cup en vervorm de punt binnen met een kniptang of een platneus tang. Als u de knipper gebruikt, wees dan voorzichtig dat u de connector niet helemaal door knipt.

U kunt een platneus tang gebruiken om de connector vast te houden en hem in het gat te drukken. Nadat u de connector in de Cup hebt vervormd, gebruik het tangetje om te controleren of de connector goed is gefixeerd. Geef het een ruk.

Ringetjes

Met ringetjes kunt u de stukken van uw project aan elkaar verbinden.

Open de ringen door de ring aan weerszijden te buigen.

Met twee tangetjes is dat werk gedaan in seconden.

Cup Chain Eind Connectors

Door middel van Cup Chain Eind Connectors kunt u gebruik maken van (reeds voorgemaakte) Kristal Cup Chain in uw projecten.

Deze techniek is een combinatie van lijmen en zetten.

Zetten

Zetten of "embedding" betekent het plaatsen van de stenen in de cup en het buigen van de pootjes tegen het kristal. Met vier pootjes zit de kristal stevig vast in de Cup.

Met een nylon-bek tangetje kunt u veilig drukken op het kristal.

Begin met het buigen van een pootje. Buig het niet te ver - als je dat doet, kan het kristal uiteindelijk scheef in de cup eindigen. Buig vervolgens het pootje tegenover degene die u als eerste deed. Herhaal de techniek met de andere 2 pootjes.

Zorg ervoor de pootjes zo dicht mogelijk op het kristal te duwen. Het laten van een ruimte kan problemen, zoals het vangen van haar of kleding veroorzaken.

U kunt de stenen ook weer verwijderen door voorzichtig de pootjes terug te buigen. Op deze manier kun u de kristallen van uw project na verloop van tijd vervangen. Wees wel voorzichtig, de pootjes kunnen uiteindelijk breken.

Openen Connector gat

De hoogwaardige plating van de cups kan er soms toe leiden dat het connector gat te klein is, zodat de connector niet zal passen.

U kunt het gat een beetje groter maken met behulp van een platbek tangetje.

Zet de zijde van de punt van de tang in het gat, knijp de tang en buig het voorzichtig naar beneden.

Maak het gat niet te groot. Als het gat te groot is, is er een kans dat de connector er na vervorming nog door zal schieten.

Starters Kit Armband voor maar € 9,95:

-- 15 Cups 8 mm --

-- 15 Preciosa Kristal Chatons --

-- 2 Cup Chain Connectors --

-- 2 Ringetjes --

-- 1 Sluiting --

-- 1 Verlengketting --

 

facebookyoutube

 

 

 

© Martijn Kok